El manifest de la campanya FREE ROMEVA

En Raül Romeva sempre ha estat una persona molt preocupada per la solidaritat internacional i compromesa amb la construcció de la pau, la democràcia i la llibertat. Al llarg de la seva trajectòria professional sempre s’hi ha dedicat amb humilitat, però amb persistència i convicció.

En Raül també és una persona molt propera, dialogant, comprensiva, pacífica i estimada, implicada en la vida cultural i associativa de Caldes de Montbui i Sant Cugat, però també en altres municipis.

A cada país on ha anat sempre ha treballat per establir llaços d’entesa, per construir bona relació, per dialogar i aprendre, o per compartir… sempre per millorar la convivència.

És per això que, després del seu empresonament, els components de la campanya Free Romeva MANIFESTEM:

  1. El nostre rebuig total a l’empresonament de tots els presos polítics, realitzat a través de decisions judicials que vulneren els principis més elementals d’un estat democràtic.
  2. Demanem i encoratgem tota la societat i les entitats de Sant Cugat a mostrar el seu rebuig davant d’aquests fets gravíssims, que atempten contra els drets civils i fonamentals de les persones i que sota l’aparença de justícia amaguen la voluntat de revenja dels governants espanyols.
  3. Sol·licitem a la ciutadania que cada actuació que faci en defensa dels presos polítics i els exiliat, la faci amb el pacifisme que ha caracteritzat a cada un d’ells; amb la mà estesa a l’entesa, explicant els motius que ens porten a defensar aquests drets fonamentals. Cal que siguem capaços d’obrir el camí del diàleg democràtic per fer una societat més lliure, més justa i amb més qualitat democràtica.
  4. Exposem la nostra voluntat de no fer oblidar l’injust empresonament del Raül Romeva i dels altres presos; així com també la situació en què es troben tots els exiliats, per evitar normalitzar una situació que ha vulnerat els drets dels nostres representants polítics i socials.

Finalment, recordem unes paraules escrites pel mateix Raül Romeva els darrers dies, responent una carta: “Cal encetar un diàleg de país, honest, sincer, sense prejudicis. Escoltem-nos, respectem-nos. […] crec que també és molt important enfortir ponts –i si s’escau, construir-los amb el republicanisme a la resta de l’estat– Sí, això va de República en majúscula. Trobem-nos, en nom de la llibertat, la igualtat i la fraternitat. Però també en nom de l’ètica, la solidaritat, l’empatia universal, els drets humans (globals)…”

Raül, et volem a casa!